about homosexuality

I saw on Facebook a link to a blog about homosexuality in my home town and one of our politicians Buzatu, was severely against it considering that this poster is an insult to Christianity.. shameful thing to say.. I was disgusted with what it happen there as people are so narrow minded and ignore that this is a real thing and we must accept it.

"

În Craiova a început o campanie publicitară pentru promovarea homosexualității și a comunității gay din România. Campania este găzduită de mai multe panouri publicitare, exploatate în comun de Primăria Craiovei și o firmă specializată în publicitate.

Nu vreau să mă lansez acum într-o discuție privind drepturile minorităților sexuale. Indiferent care sunt acele drepturi, nu văd motive pentru a fi promovate prin publicitate stradală și nu înțeleg nici de ce Primăria Municipiului Craiova acceptă această campanie într-o activitate în care este partener.

În schimb, vreau să remarc faptul că ne găsim în Săptămâna Patimilor, și că după Sfânta Duminică a Învierii va urma Săptămâna Luminată. Prin urmare, acum se desfășoară cea mai însemnată Sărbătoare Creștină. Din acest motiv, prezența unor astfel de panouri publicitare în plin centrul orașului reprezintă o sfidare și un afront nepermis la adresa tuturor creștinilor.

Știu că o se mi se vorbească despre libertate, despre drepturi, despre cenzură, etc, dar aici nu este vorba despre drepturile homosexualilor ci despre dreptul meu de a nu fi supus unei campanii publicitare lipsite de bun simț și morală civică. În definitiv nu este o campanie care să-și propună mărirea vânzărilor vreunui detergent, ci este o campanie ce-și propune explicit mărirea numărului de homosexuali.

De exemplu, pe panou figurează sloganul: „Orientarea sexuală nu este o alegere, nu este o boală”. Probabil că nu este, dar mie mi se pare că formularea este un imbold pentru re-orientarea din punct de vedere sexual. Adică, dacă tot nu-i boală, de ce nu aș încerca ? – se poate întreba orice privitor. Las la o parte exprimarea folosită, pentru că părerile despre ce este și ce nu este homosexualitatea sunt oricum, foarte controversate.

La fel de gravă mi se pare și lozinca din dreapta panoului: „Eu sunt ! Tu ?” Dacă sloganul de mai sus este interpretabil, de această dată avem de a face cu o invitație lipsită de echivoc ! Vă mai aduceți aminte de panourile de la gazeta de perete din marile întreprinderi, cu doi tineri în salopetă, în care primul îl întreba pe-al doilea: „Eu mi-am făcut planul ! Tu în ce stadiu ești ?”

Nu în ultimul rând, aș vrea să observăm că această campanie publicitară se bazează pe imaginea plină de inocență a unui nou-născut ce poartă pe mână etichetarea „homosexual”. Este grav că se întâmplă asta …

În ultimii ani, ne-am obișnuit ca autoritățile să nu mai reacționeze la nimic. Fie că este vorba de gunoaie pe străzi, de starea de infracționalitate sau de criză economică, cei obligați prin natura funcției lor să aplice corecții și să îmbunătățească viața oamenilor, nu o mai fac. Din lene, din indolență, din interese ascunse, sau din cine-știe ce alte motive, primăria, ministerul, prefectura nu-și mai fac datoria. Nu știu cât a plătit Primăriei cel ce finanțează campania publicitară în favoarea homosexualității și nici nu mă interesează. Dar știu că în acest caz, trebuie început de undeva. Este inacceptabil ca aceste panouri să rămână în văzul oamenilor, copiilor, adolescenților și nimeni să nu facă nimic.

Prin urmare am să fac eu ceva și mâine voi acționa Primăria în instanță pentru a fi obligată să înlăture conținutul panourilor publicitare. Sper să nu-și trimită juriștii să-i apere uzând de tertipuri avocățești. Trebuie doar să constate că o astfel de activitate este neconformă cu morala creștină.

Vă țin la curent !

UPDATE:

Ceva mai devreme, mergând spre Tribunal pentru a depune întâmpinarea, am constatat că peste noapte primăria a decis să îndepărteze afișajul publicitar.

E bine !"

where he got a clever comment back:

"Cu mare bucurie am observat chiar ieri şi la noi în Constanţa un asemenea panou publicitar într-o intersecţie. Este bine că există această campanie de informare, spre a se spune poporului în sfârşit _adevărul_ despre homosexualitate, fiindcă până acum nu numai că s-a ascuns acest adevăr, ci, mai rău decât atât, au fost răspândite o grămadă de minciuni legate de acest subiect.

Da, este folosită imaginea unui nou-născut tocmai de aceea, pentru ca poporul să ştie şi să înţeleagă că homosexualitatea este înnăscută. Ea nu este o boală, ci este un mod de viaţă alternativ, pe care poporul trebuie să înveţe să-l accepte ca pe ceva normal. Deci nu, nu este şi nici nu poate fi vorba de nicio invitaţie de a deveni homosexual, fiindcă homosexualitatea este înnăscută, deci din moment ce te naşti heterosexual, aşa rămâi, nu ai cum să te schimbi şi să devii homosexual; deci iată că este adevărat că homosexualitatea nu este o alegere. Deci minte undeva panoul publicitar? Nu, clar că panoul spune adevărul!

Într-adevăr panoul lansează o invitaţie prin sloganul “Eu sunt. Tu?”. Dar invitaţia nu este adresată heterosexualilor spre a deveni homosexuali, fiindcă aşa ceva oricum este imposibil, exact ce scriam mai sus. Invitaţia este adresată homosexualilor care îşi ascund orientarea tocmai spre a nu mai fi discriminaţi din pricina ei de poporul ţinut în întunericul neştiinţei şi îndobitocit de minciunile propagandei reacţionare fundamentalist-religioase.

La noi în România era şi este nevoie de o astfel de campanie, fiindcă România a fost victima dublei îndobitociri: la îndobitocirea prin propaganda religioasă de care tocmai spuneam, se adăuga îndobitocirea prin propaganda de partid şi de stat a regimului deviaţionist reacţionar, totalitar, antipopular, naţionalist-şovin, pseudosocialist şi criptocapitalist al lui Ceauşescu. Se ştie de obsesia lui Ceauşescu cu creşterea natalităţii, care a dus la interzicerea avortului, dar şi la incriminarea homosexualităţii. Asta nu are nimic de a face cu socialismul, fiindcă aşa ceva a fost numai la noi, în România deviaţionistă ceauşistă. În statele autentic socialiste era permis avortul, iar în URSS şi RDG nu numai că era permis, ci mai mult, era gratuit!

La fel a fost şi cu homosexualitatea: în timp ce în România deviaţionistă din timpul lui Ceauşescu homosexualitatea a fost incriminată prin introducerea în Codul Penal a celebrului articol 200, într-o serie de ţări autentic socialiste, de ex. în Republica Democrată Germană, Republica Populară Ungară, Republica Populară Bulgară şi Republica Socialistă Cehoslovacă homosexualitatea nu era incriminată.

În Republica Democrată Germană, ţară autentic socialistă, homosexualitatea nu numai că nu era interzisă, ba încă se spunea că Ein guter Genosse ist ein guter Genosse auch wenn er schwul ist – un bun tovarăş este un bun tovarăş chiar dacă este homosexual. Mai mult decât atât: şi în privinţa asta, ca în multe alte privinţe, RDG s-a dovedit a fi mai progresistă decât surata ei de peste zid, RFG. Se ştie că în Germania era incriminată homosexualitatea prin celebrul articol 175 din Codul Penal, articol care în perioada hitleristă a cunoscut modificări în sensul creşterii pedepsei cu închisoarea de la 6 luni la 5 ani. În Germania hitleristă, multe dintre persoanele homosexuale au fost duse în lagărele de exterminare numărul victimelor fiind de cel puţin 100.000. Ei bine, RDG a abrogat acest articol 175 din Codul Penal înainte de RFG, fiindcă RDG era împotriva a tot ce putea fi asociat cu fascismul, cu hitlerismul şi tocmai din acest motiv a dezincriminat homosexualitatea, cu atât mai mult cu cât tovarăşii au înţeles că nu are rost să o menţină incriminată, din moment ce ea nu reprezenta un pericol pentru orânduirea socialistă, pentru statul socialist şi pentru partidul SED. Deci iată că partidele burghezo-moşiereşti CDU, CSU, FDP etc. erau mult mai conservatoare decât SED. De altfel şi acum, pentru drepturile minorităţilor sexuale luptă în primul şi în primul rând partidele de stânga, de orientare socialistă şi comunistă, nu cele de dreapta şi extrema dreaptă, care sunt homofobe. La toate mitingurile Partidului Stângii – DIE LINKE – care este urmaşul SEDului lui Erich Honecker, se pot vedea steaguri cu curcubeul, simbolul diversităţii, un simbol foarte iubit de persoanele de altă orientare sexuală. DIE LINKE vinde în propriul magazin online, pe lângă materiale de propagandă politică de stânga, şi materiale de propagandă pentru diversitate sexuală, insigne, steguleţe etc. cu curcubeul şi inscripţia queer:

https://shop.die-linke.de/index.php?list=KAT16

Deci iată că întotdeauna stânga progresistă a fost pentru drepturile omului, ale minorităţilor sexuale, pentru emanciparea femeii, pentru emanciparea, alfabetizarea şi culturalizarea întregului popor de la oraşe şi sate, pentru drepturi şi libertăţi democratice, în timp ce homofobia vine de la dreapta reacţionară şi de la extrema dreaptă ultrareacţionară.

La noi în România a fost relativ bine numai în perioada de început a Republicii Populare Române, adică pe vremea socialismului autentic de la sfârşitul anilor 40 şi începutul anilor 50, în timpul lui Ana Pauker şi Vasile Luca, în sensul că atunci nici la noi homosexualitatea nu era incriminată. Codul Penal al RPR din 1948 nu incrimina homosexualitatea, ci doar săvârşirea de asemenea acte în public, deci exhibiţionismul! Era treaba fiecărui cetăţean ce face la el acasă şi cu cine. În RPR cu adevărat s-au respectat drepturile omului şi cu adevărat a existat democraţia populară, până în 1952. Articolul 200 care incrimina homosexualitatea s-a introdus în Codul Penal abia în vremea regimului deviaţionist al lui Ceauşescu, în 1968 şi, deşi Ceauşescu a fost judecat şi executat în decembrie 1989, articolul 200 a fost menţinut până în 2001, când a fost abrogat de guvernul Năstase.

După cum se vede, homofobia este strâns legată de două lucruri: fundamentalismul religios şi fascismul, deci extremismul de dreapta. Uneori acestea merg mână în mână, cum este şi în cazul Mişcării Legionare din România, care era şi este o organizație criminală, teroristă, fascistă, ultranaționalistă, homofobă, xenofobă, şovină, antisemită, fundamentalist-ortodoxă şi mistico-religioasă, ale cărei activităţi subversive erau o frână împotriva socialismului marxist-leninist internaționalist şi prosovietic şi împotriva ateismului socialist. De asta a şi fost interzisă garda sau legiunea în regimul democrat-popular instaurat de comuniştii cominternişti cu sprijinul Uniunii Sovietice Eliberatoare, iar legionarii pe bună dreptate au fost judecaţi, condamnaţi şi băgaţi în puşcărie şi în lagărele de muncă şi reeducare. Şi azi ar trebui interzise toate partidele şi organizaţiile cu caracter fascist, reacţionar, xenofob, antisemit etc., în frunte cu Noua Dreaptă, organizaţie homofobă care scoate lumea în stradă cu prapuri şi icoane împotriva paradei gay, de parcă participarea la acea paradă ar fi obligatorie! Şi PNGul lui Becali recunoştea că doctrinar se inspiră din ideologia legionară. Este o ruşine pentru România că nu scoate în afara legii asemenea organizaţii neofasciste.

În prezent, România este un stat membru al Uniunii Europene, prin urmare aderarea ei la valorile culturale ale UE este obligatorie, ceea ce justifică şi dezincriminarea homosexualităţii şi campania aceasta de informare a poporului, spre combaterea ignoranţei, care provoacă homofobie. Panourile în cauză sunt un prim pas, care este foarte bine că a fost făcut. Următorul pas este instituirea unei educaţii corespunzătoare, prin introducerea în curricule a unor cursuri obligatorii despre problematica homosexualităţii, exact cum există despre holocaust. Este absolut normal ca la şcoală copiii şi tinerii să înveţe cât mai de timpuriu despre homosexualitate, ca de altfel despre sex în general şi despre BTS; folosirea corectă a prezervativelor, anticoncepţionale etc. şi să li se explice că homosexualitatea este la fel de normală ca şi heterosexualitatea, bisexualitatea sau asexualitatea. Peste tot în UE se face aşa ceva, deci şi în România este normal să se facă la fel.

Sigur că bisericile şi organizaţiile religioase vin cu tot felul de proteste nefondate, cum ar fi ca “românii sunt popor creştin” şi altele asemenea. În zilele noastre, religia nu mai este de trib, cum era în orânduirea comunei primitive, când tot tribul avea obligatoriu aceiaşi zei etc. Religia este azi un drept al omului şi nu o obligaţie, este o opţiune individuală, nu colectivă, fiecare om este liber să decidă el însuşi dacă crede în dumnezeu, în diavol sau în nimic. Drepturile omului sunt drepturi laice garantate de statul laic prin legi laice care sunt obligatorii pentru toţi cetăţenii; de asta aceste drepturi nu pot şi nu trebuie să fie încălcate în numele unor convingeri religioase, care sunt opţionale, deci nu sunt obligatorii pentru toţi cetăţenii cum ar vrea popii să fie.

Pe de altă parte, aceste convingeri religioase sunt neştiinţifice, bazate pe dogma religioasă şi nu pe cele mai noi descoperiri ale ştiinţei şi tehnicii moderne. Ştiinţele medicale moderne au demonstrat că homosexualitatea este normală, prin urmare poporului ar trebui să i de aducă acest lucru la cunoştinţă prin toate mijloacele, nu să fie ţinut în întuneric şi ignoranţă. Vremea evului mediu primitiv a trecut, acum poporul trebuie să înveţe să gândească şi să se poarte corespunzător vremurilor noi în care trăim acum, în mileniul al treilea al erei noastre, nu ca acum un mileniu. Dragi tovarăşi, trebuie să învăţăm să fim europeni, după cum trebuie să învățăm mai presus de toate să fim moderni şi emancipaţi, să fim oameni ai vremurilor noastre! Să acceptăm, aşadar, panourile acestea în oraşele noastre şi să ne bucurăm că există şi să fim chiar mândri că oraşele noastre sunt destupate şi emancipate şi au aşa ceva în ele!"

but I couldn't keep myself from adding my own comment about it:

"Traiesc in UK si am avut colegi gay si tranvestiti in clasa.. amandoi barbati.. mi-au povestiti diverse depre cum le e viata.. Paul tipul gay mi-a spus ca atunci cand erau copil el se juca cu fetitele si desena flori, animale, dansa, ii placea sa coloreze si nu il interesau masinutele, robotii sau mingea de fotbal dar ii placeau culorile vii si era ff sensibil si doar cu fetitele se intelegea bine, iar cu baieteii nu avea multe lucruri in comun ca si cu fetele.. are un frate care nu e gay deci au crescut in acelasi mediu care nu avea cum sa il influenteze.. imi spunea ca s-a cenzurat multa vreme ca sa nu fie judecat ca apoi sa ajunga in adolescenta sa fie atras sexual de baieti si sa realizeze ca e gay.. acum are undeva aproape de 50 ani si are o relatie serioasa de 13 ani cu un alt barbat cu care locuieste imprenua ceea ce e al fel de normal ca pt orice om la varsta asta.. au job normal si cat am fost colegi daca nu imi zcea ca e gay nici nu stiam, ca sa nu zic ca are calitati, te ajuta cand ai nevoie, are un simt al umorului ff dezvoltat si e manierat ceea ce nu pot spune despre multi hetero .. cat despre crestini ce parere aveti de preotii care abuzeaza baieteii fara a fi gay, asa ca o comunitate pur crestineasca, ca sa nu mai spun ca in biblie se vorbeste de gay deci au existat de cand lumea numai ca biserica nu ii tolereaza desi multi preoti catolici fac ceea ce e interzis si judeca de parca ar fi D-zeu.. acum simtindu-se altfel intr-o comunitate de oameni heterosexuali care ii judeca fara sa ii cunoasca si care ii condamna pt ceea ce sunt si ii limiteaza dreptul la libertate de exprimare, incep sa se urasc pt ca nu sunt ca ceilalti si nu au control asupra a ceea ce sunt si pt ca sunt altfel ajung sa fie respinsi din diferite cercuri pt acest stigmat incorect aplicat de o societate naiva si conservatoare ceea ce mi se pare inuman. E vina cuiva ca descopera din copilarie ca e altfel mai ales ca psihologic este echilibrat.. fara a stii daca e bine sau rau sa fi ceea ce esti prin nastere.. doar fiind gay poti intelege cum e sa te simti in corpul tau.. ceilalti nu cunosc si nu inteleg asta pt ca nu s-au nascut astfel.. acest afis este un apel la crearea unei comunitati doar a lor unde sa fie ei insisi si acceptati pt ceea ce sunt dar nu, nici asta nu e suficient pt ca vin oameni care au trait in bula lor mica si conservatoare si cred ca cei care nu sunt ca ei sunt ceva ce tb indepartat din societate invocand motive de etica si morala.. asta nu are a face cu crestinismul mai ales ca stim ca sunt destui heterosexuali care fac diverse in pat acasa care ar tb judecate si cenzurate, dar nu e tb noastra si atunci de ce e tb noastra ce face un gay in pat, atat timp cat pe noi nu ne influenteaza in niciun mod direct sau indirect aspectul vietii.. este un act egoist sa sustii ca ei nu au dreptul la libera expriamre a ceea ce sunt si sa permiti altora sa faca asta ca sa nu ami vb de probleme serioase ca violul, coruptia, furtul, violenta.. deci lasati despicarea firului in 4 si cautarea nodului in papura si lasatii si pe cei care nu sunt ca voi hetero sa se exprime cum fac cei hetero.. rusine pt cei ce ii judeca si le fac viata grea!"

source:
http://horatiubuzatu.wordpress.com/2011/04/21/primaria-craiovei-pledeaza-pentru-re-orientarea-sexuala-a-craiovenilor/#comment-1943

Comments

Popular posts from this blog

How to assemble your Wacom Intuos pen

Wacom Intuos4 pen stylus repair

How to fix your Wacom Intuos4 pen stylus