Sunday, 31 July 2011

B-day

For my brother in law since it was his birthday recently.. done in illustrator..
www.kady-design.com

Tuesday, 26 July 2011

“Generația Facebook” sau “Generația Etnobotaniștilor”

Un tânăr elev care a susținut examenul de Bacalaureat a postat pe Facebook o scrisoare de revoltă la adresa profesorilor, elevilor, politicienilor și a mass-mediei din România pentru catalogarea unei întregi generați drept “Generația Facebook” sau “Generația Etnobotaniștilor”.

Această scrisoare de protest s-a răspândit rapid pe internet şi a reunit mai mulţi tineri care împărtăşesc aceeaşi opinie. Ei acsistemul de învăţământ şi susţin că rezultatele examenului de Bacalaureat din acest an reprezintă o oglindă fidelă a realităţilor româneşti.

"Generaţia rataţilor! Generaţia etnobotanistilor! Generaţia idioţilor! Generaţia facebook! - aşa ne cataloghează mass media şi opinia publică din întreaga ţară în zilele acestea pe toţi care am dat Bacalaureatul - eu le spun doar atât - RUSINE! Ruşine tuturor!

Ruşine pentru că aţi ajuns să daţi vina pe o generaţie crescută de voi, arătată cu degetul acum tot de către voi! Ruşine sistemului care ne-a crescut! Ruşine modelelor care ne sunt promovate de mai bine de 20 de ani încoace! Ruşine nouă, vouă, profesorilor, elevilor, politicienilor, mass-mediei, ROMÂNIEI!

Am ajuns după 20 de ani de şpagă, de modele gen Becali, Tălmăcean şi Bianca Drăguşanu, de învăţământ prost manageriat, de legi prost făcute să profite cei puternici, de facultăţi pe pile şi pe bani din care au ieşit generaţii întregi de dascăli care ne-au educat pe noi, cei idioţi şi fraieri cei care ne aflam acum în aceeaşi oală, indiferent dacă ne-am luat sau nu BAC-ul, am ajuns la o limită!

Nu mai suportam! Refuzam sa credem că suntem o generaţie pierdută! Suntem defapt prima generaţie care va fi sacrificat cu folos, şi asta deoarece ne-am saturat de ce se întâmplă în ţara asta! Totul trebuie să înceteze! Pentru asta vom ieşi în strada şi vom cere dreptate! Cerem ajutorul oamenilor corecţi, ajutorul moral de care avem nevoie pentru a progresa! Toată lumea este acum şocată de rezultatul Bacalaureatului şi implicit de învăţământul romanesc. Ohh, dar ce surpriză! Cât de neaşteptat! Ce şoc! INCREDIBIL! SENZAŢIONAL!

Adică din aceşti copii care din `99 până acuma li s-a schimbat programa de n`spe ori, care au intrat la liceu să dea bac din geografie şi s-au trezit în a 12-a că dau din fizica, aceşti copii care au văzut zi de zi la televizor cum este încurajată prostia şi incultura alături de băieţi cu bani făcuţi fraudulos înconjuraţi de curve semi-îmbrăcate în direct la televizor, aceşti copii bătuţi de soartă că s-au născut într-o ţară ca asta, o ţară în care e mai important ce chiloţi are Crudu decât rezultatele sportive şi intelectuale ale tarii, aceşti copii nu au devenit nişte genii eminesciene??? Serios??? Aceşti copii nu au intelect nici măcar cât Einstein??? DOAMNE! CE NERUŞINARE!! Mai nemernici etnobotanisti!!! Cum puteţi mai gunoaielor, mai loazelor să nu învăţaţi şi să intraţi fără pile şi copiat la facultăţi când aveţi atâtea modele demne de urmat??? CUM E POSIBIL O ASEMENEA DEPRAVARE? Adică mai bine staţi pe facebook si pe messenger decât sa urmăriţi modelele oferite la tv???

Adevărul e că de 20 de ani ne aşteptam sa iasă nişte flori de nufăr în locuri în care nu am aruncat nici măcar seminţe de urzica! Asta e realitatea! Va uimeşte promovabilitatea de la BAC? Dar de cea de la titularizări de ce nu ziceţi nimic? Ei nu-s loaze, etnobotanisti? E posibil sa iei 1.20 la titularizare şi sa te mai consideri profesor? E posibil sa iei diploma frauduloasa la Spiru Haret si sa educi apoi generaţii întregi? Ştiaţi ca 25% din toţi profesorii actuali au studiile făcute la Spiru Haret? Sau asta nu e important pentru voi? Ştiaţi că suntem pe penultimul loc din Europa şi la egalitate cu Congo la nivelul învăţământului? Şi asta nu de acuma, de un an-doi ci de aproape două decenii!!! Aşadar, de ce va miraţi? De ce sunteţi indignaţi? aaaa... aveaţi impresia ca dacă le oferiţi părinţilor şi bunicilor noştrii spectacole tv ieftine şi barbare, adevărate sugative de rating, sau dacă le cumpăraţi votul şi ii minţiţi în campanii electorale infinite, noi odraslele lor o sa fim dintr-o dată altfel?

Ei bine, suntem altfel, dar nu asa cum credeţi voi! Suntem diferiţi! Suntem diferiţi prin faptul că ştim sa spunem GATA!Gata cu adevăratele gunoaie din ţara asta! Nu va mai merge! Noi avem onoare şi demnitate, nu mai suntem nişte slugi în fata voastră, iar dacă nu vom reuşi să vă schimbam, vom pleca din ţară, şi atunci sa rămâneţi voi să vă plângeţi de milă! Noi, generaţia etnobotanistilor cum ne spuneţi voi o să vă arătam ca avem mai mult curaj decât toate generaţiile voastre de comunişti la un loc! Reprezentam adevărata forţă deoarece noi suntem VIITORUL iar voi sunteţi doar nişte amărâţi care vor muri şi vor fi uitaţi de istorie! Voi aţi fost PERIOADA NEAGRĂ din istoria acestei tari şi asa veţi fi ţinuţi minte, iar noi, noi suntem PRIMII! PRIMII care se revolta împotriva voastră!"sursa: http://www.romanialibera.ro/actualitate/educatie/scrisoare-de-protest-a-generatiei-de-ratati-de-la-bac-vezi-aici-despre-ce-este-vorba-231655.html

God Particle

Dupa decenii de cercetari si miliarde de euro cheltuite, doua echipe de fizicieni au anuntat aproape simultan descoperirea cea mai asteptata din fizica: existenta particulei lui Dumnezeu, sau bosonul Higgs, scrie The Independent, in editia sa online.

Cercetatorii americani de la Fermilab au anuntat duminica ca este foarte probabil sa fi detectat misterioasa particula, la doua zile dupa ce fizicienii de la CERN (organizatia Europeana pentru Cercetari Nucleare), din Geneva, au anuntat si ei ca au obtinut date care le permit sa concluzioneze, cu o mica doza de neincredere, ca au reusit sa "vada" bosonul mult cautat.

Fizicienii de la Fermilab, din Illinois, Statele Unite, nu sunt, poate, la fel de cunoscuti ca omologii lor europeni care au atras atentia mass media si nu numai din cauza "prezicatorilor" apocalipsei, cand acceleratorul de particule (Large Hadron Collider) a fost pornit in 2008.

Americanii de la Fermilab au propriul accelerator de particule (i-a costat 10 miliarde de dolari), cunoscut ca Tevatron, cu ajutorul caruia accelereaza raze de protoni si antiprotoni, la viteze apropiate de cea a luminii.

Ambele echipe de cercetatori accelereaza particule pentru a crea coliziuni intre ele, la energii inalte, ciocniri care ar putea produce misteriosul boson Higgs.

Acest "obiect" sub-atomic este singurul element neobservat pana acum din cele prezise de teoria fizicii particulelor sub-atomice cunoscuta ca Modelul Standard. De aici si supranumele sau, "particula lui Dumnezeu".

Daca existenta sa poatew fi dovedita, va confirma teoria Modelul Standard, care explica de ce unele elemente din Univers au masa, in timp ce altele, cum ar fi lumina, nu. Cercetatorii considera ca problema nu este crearea bosonului Higgs, ci mai degraba observarea sa.

Vineri, 22 iulie, fizicienii de la CERN au anuntat ca au detectat, in sfarsit, primele semne, in datele colectate in urma coliziunilor de particule, anunt urmat de unul asemanator, duminica, 24 iulie, din partea americanilor de la Fermilab.

Desi anuntulul facut la conferinta Europhysics, din Grenoble, Franta, a fost unul extrem de entuziast, va dura cel putin o luna pana cand informatiile vor putea fi verificate. Pentru moment, cercetatorii incearca sa-si tempereze entuziasmul si spun ca ceea ce au deocamdata sunt mai degraba "indicii", iar ceea ce ei considera acum a fi semne ale existentei bosonului Higgs, ar putea fi eliminat in procesul de filtrare a datelor.

Exista totusi o atmosfera plina de optimism in lumea cercetatorilor, tinand cont de faptul ca doua echipe diferite au obtinut aproape in acelasi timp date similare, ceea ce ar sublinia ca Modelul Standard este corect, iar miliardele de dolari si euro pentru construirea uriaselor laboratoare nu au fost cheltuite in zadar. Echipa de la Fermilab va fi probabil cea mai fericita, avand in vedere ca acceleratorul de la Geneva este mai nou si mai puternic decat Tevatron, care va fi de altfel inchis in septembrie, insa nu fara a contribui decisiv la imbunatatirea cunoasterii universului.

Dar poate cel mai fericit de descoperirea particulei va fi profesorul Peter Higgs, fizicianul care a propus si al carui nume a si fost dat bosonului care da masa materiei. Acum in varsta de peste 80 de ani, Higgs a vorbit despre aceasta particula sub-atomica acum mai bine de patruzeci ce ani, cand era un tanar profesor la Universitatea din Edinburgh. Aproape nimeni nu l-a luat in serios atunci. Chiar si editorul unei importante publicatii stiintifice, care avea legaturi cu CERN, a avut mari indoieli legat de publicarea teoriei. Vremurile s-au schimbat, incheie The Independent.

sursa: http://www.independent.co.uk/news/science/breakthrough-hailed-in-quest-for-god-particle-2319902.html

Romanians working chaotically

http://www.9am.ro/files/uploads/calitatea_ocuparii.pdf

Aspecte privind orele de lucru si echilibrul munca-viata personala pe piata muncii din Romania au fost surprinse in studiul "Calitatea ocuparii si angajarea cu salarii mici" realizat de Biroului National Sindical. Citeste mai jos concluziile raportului.

  • Programul de lucru pentru angajatii din Romania este unul complet in 99% din cazuri si fix pentru 87,5% din cazuri.

  • Numai 1% din angajati isi pot stabili programul de lucru si 11% isi pot stabili modul de lucru. Numai 8% din angajati isi pot modifica in mod obisnuit cu 1 ora programul de lucru.

  • 36,5% din angajati presteaza munca atipica (lucreaza seara, noaptea, sambata, duminica). Astfel, 16% din angajati lucreaza frecvent seara si 8% lucreaza frecvent noaptea; 21% din angajati au lucrat 2 sau mai multe sambete in ultima luna (raportat la momentul administrarii chestionarului), iar 10,4% au lucrat 2 sau mai multe duminici in ultima luna. Aceste procente mari vin in contradictie cu inflexibilitatea programului, se arata in raportul "Calitatea ocuparii si angajarea cu salarii mici" al Biroului National Sindical.

  • 52,2% dintre cei care presteaza munca atipica apreciaza ca aceasta nu este convenabila pentru viata lor personala. Ponderea femeilor afectate este mai mare (55,4%) decat a barbatilor (49,9%).

  • 28% din angajati lucreaza in schimburi. Dintre acestia, mai putin de jumatate se considera afectati de acest mod de lucru (46,5%).

  • 18,6% din angajati fac in mod frecvent ore suplimentare, cel mai adesea neremunerate.

  • Cand intersectam raspunsurile la intrebarea privind frecventa orelor suplimentare cu cele de la intrebarea privind remunerarea orelor suplimentare, vom observa ca 31,3% dintre cei care efectueaza des ore suplimentare nu sunt deseori platiti pentru ele, iar alti 37,5% uneori nu sunt platiti pentru ele. Dintre cei care nu sunt deseori platiti pentru ore suplimentare, 67,7% lucreaza in mod obisnuit ore suplimentare.

sursa: http://www.9am.ro/stiri-revista-presei/Business/Economie/215559/Circa-40-dintre-romani-muncesc-atipic-seara-noaptea-sambata-duminica.html

Thursday, 14 July 2011

:D

Bit up my own record.. I've made a static website in a day :) is up and running plus logo :D

Wednesday, 13 July 2011

:(

I find it so frustrating to not know an easy way of adding a vertical dashed line in css.. I had to use a jpg eventually.. another thing is for vertical alignment without not having the option for centered.. I don't like the width: 50%; vertical-align: middle; is not doing what I want with the margins and padding I want!!

Friday, 8 July 2011

Fabula

Un post gasit pe un blog.. interesanta fabula!

Fabula

Daca te nasti gaina, nu poti ajunge vultur!

Intr-o zi, plimbandu-se prin padure, un om gasi un pui de vultur abia iesit din gaoace. Dandu-si seama ca daca l-ar fi lasat acolo, singur si parasit, l-ar fi condamnat la moarte sigura, omul lua puiul acasa si-l puse intr-un cotet, impreuna cu niste pui de gaina.

Puiul de vultur crescu alaturi de acestia si, bineinteles, invata sa se poarte ca o gaina: scormonea pamantul pentru a gasi viermi si insecte, manca semintele pe care i le dadea stapanul, cloncanea si cotcodacea, iar daca batea din aripi nu se ridica mai mult de cateva zeci de centimetri.

Au trecut astfel cateva luni, timp in care vulturul nu se indoi nici o clipa ca locul lui ar fi altundeva decat in curtea stapanului, printre celelalte gaini. Mai mult, era convins ca el insusi este o gaina.
Pana cand, intr-o zi, privind spre cerul albastru si fara nori, vazu un alt vultur planand maiestuos, aproape fara a-si misca aripile robuste…

Vulturul a inteles dintr-o data care este adevarata lui natura. Si-a dat seama ca nu exista obstacole care sa-l impiedice sa zboare, in afara de cele din mintea lui, si, dupa cateva tentative, s-a ridicat in zbor spre infinit, intr-adevar liber.
Si acum, efectul pe care intamplarea aceasta l-a avut asupra celorlalti locuitori ai curtii…

Dupa ce au vazut ca fostul lor tovaras de joaca si de seminte si-a luat zborul, pierzandu-se in imensitatea cerului, multe din gaini au devenit constiente de trista lor situatie si au inceput sa viseze sa devina vulturi.
Incepura sa circule, la inceput aproape clandestin, apoi mai deschis, niste filosofii ciudate care argumentau ca fiecare gaina avea inauntrul sau un vultur care astepta sa fie eliberat. Conditia de gaina nu este decat rezultatul unor credinte limitante”, sustineau niste gaini-profete, “schimbati credintele si cerul va fi al vostru”.

Aparusera tot felul de carti in domeniu, cu titluri gen “Cum sa devii un vultur in 30 de zile”, “Vulturocibernetica “, “Analiza vulturactionala” , “Minunile zborului”, “Declanseaza vulturul din tine” s.a.m.d.

Pentru cei care aveau bani de cheltuit, aparusera si seminarii (de Programare Galinolingvistica) si cursuri audio si video, unde se invata cum sa vizualizezi lumea vazuta de sus, cum sa recunosti sunetele celorlalte pasari (sa te pui in raport), cum sa percepi senzatia vantului in aripile tale (condita de vultur nu poate fi atinsa fara concentrare asupra canalelor senzoriale potrivite).

Mai interesant, aparuse si o metoda de analiza (gainogramma), care depista 9 feluri de a fi gaina, si in consecinta 9 drumuri diferite spre a deveni vultur. Aparusera si niste tehnici, cum ar fi Echilibrul Gainoemotional si CFT (chicken freedom technique), care te invatau ce se intampla daca apesi pe niste puncte de pe cap si piept spunand “Iubesc si respect aripile mele”, si anume ca iti va trece frica de inaltime (principalul obstacol in drumul de dezvoltare spre conditia de vultur).

O gaina mai intreprinzatoare decat celelalte puse la cale un sistem de multilevel marketing care consta intr-un complex sistem de puncte care se obtineau vanzand cursuri si seminarii celorlate gaini, argumentand ca ridicarea in ierarhia sistemului era metoda cea mai sigura pentru a se apropria de starea de vultur. Cine frecventa un numar suficient de cursuri putea sa devina “gainocoach certificat”, si ii ajuta pe ceilalti sa mearga mai rapid pe drumul dezvoltarii.

Iar atunci cand cineva, in lipsa totala a unor rezultate concrete, isi exprima indoielile asupra sensului pe care l-ar avea toata treaba asta, era imediat acuzat – din partea celor mai exaltati si convinsi – ca este stapanit de credinte limitante si blocat de gandul negativ. Mai ales, i se repeta continuu: “Aminteste-ti de fostul nostru tovaras, care dupa o viata de gaina a putut sa zboare; pune angajament si credinta, si o sa reusesti si tu.”

Ultimele stiri din cotet confirma ca niste gaini s-au imbogatit, altele tot cauta tehnica potrivita pentru a se ridica in zbor, si altele asteapta venirea Marelui Gaina care ii va scoate din conditia lor.

Dar niciuna nu s-a mai ridicat de la pamant mai mult decat niste zeci de centrimetri…

sursa: http://www.artdevivre.ro/fabula/

Tuesday, 5 July 2011

Celebrity quotes

How cool is to have your comment as a quote on a company site :D just found it while googling my name.. don't laugh.. google your name too and see what you can find about yourself ;) Apparently a comment about design I left a year or so ago, lays now on a website as a famous quote.

“The Design is a way of expressing ourselves and it can incorporate a message and allows any type of art current in it.. it can be supported on different medias and created using different techniques.. it’s appealing to the human eye through colours and message. It can be subjective or objective and it can have a purpose or not. It’s a form of art and expression, as well as it’s a marketing tool.” Claudia Adriana Nita.

http://millenniadesign.co.uk/services/

http://wdii.co.uk/


http://www.facebook.com/pages/Why-design-is-important/120185398059055

Monday, 4 July 2011