Cum procesul ortodontic al Dr. Irina Lulache mi-a nenorocit fata


Scriu povestea mea pentru a informa publicul referitor la riscurile procedurilor ortodontice prin extractie care sunt barbare si compromit sanatatea pe termen lung. Prima mea experienta este destul de dramatica si inca fara solutie.Am mers la recomandarea unei prietene pentru un ortodont bun in Romania. Pe 2 Aprilie 2017 am avut consultatia cu Dr. Irina Lulache - Medic Specialist Ortodontiesi Ortopedie Dento-Faciala la Elle Dent Craiova. Acest dr. ortodont lucreaza mai mult in Bucuresti la New Dent, Intelident, Emident si probabil si alte clinici. 

Problema era ca am molarii 1 de jos lipsa si din aceasta cauza cei de sus au inceput sa alunece. Vreau sa ii ridic si sa pun implanturi unde dintii lipsesc. Am dintii drepti, bine aliniati cu muscatura echilibrata. Am atasat poze inainte de extractie si dupa extractie.


Am fost trimisa sa merg intai la chirurg Geri Nuredi Alb-Med tot in Craiova sa scot toate maselele de minte pentru spatiu. Chirurgul a spus ca nu vrea sa scoata maselele de minte de jos find cei mai mari molari ca marime. Le-a scos doar pe cele de sus desi calcau bine, erau necariate, esentiale pentru masticatie si nu mi-au cauzat vreodata inflamatii sau infectii.

 Acum au trecut 18 zile de la extractie si fata s-a deformat. Barba s-a mutat cumva spre stanga si maxilarul drept pare mai scobit. O alta consecinta este durerea de os obraji, spasme musculare la gat, probleme cu sinusurile, dureri de cap, dureri de urechi si maxilar cand mestec. 

Dentistul din Londra mi-a spus ca risc absorbtie de os avand in vedere ca am 35 ani, retractie gingivala si peridontita care ar putea afecta dintii adiacenti, slabirea lor si mobilizarea restului de dinti pe arcada. Acest mare gol ramas va face ca maselele de minte de jos sa iasa in timp din cauza lipsei dintelui de contact de deasupra. Mi-a spus ca dupa ce muschii se vor relaxa, se va stabiliza si noua muscatura ceea ce va face asimetria fetei mult mai pronuntata. Dentistul mi-a spus ca aceste extractii nu erau necesare pentru a ridica local doar molari 1, pentru ca era nevoie doar de 2mm spatiu.

Ingrijorata am scris Dr. Irina Lulache daca e normal si ce sa fac. Mi-a spus ca am luat cea mai buna decizie si ca ar trebui sa imi scot si molarii de minte de jos si sa stau linistita ca nu mi se va deforma fata dar sa caut un ortodont cu experienta si ca ea considera sa aibe un copil si e bine sa caut pe altcienva. Apoi am trimis o lista de intrebari referitor la toate schimbrile pe care am inceput sa le simt si o poza cu fata deformata cerand sfat pentru o solutie. De atunci nu mi-a mai raspuns.Pentru ca am dintii sensibili, cu zmalt crapat, dinti demineraliati, si gingii retrase, alt ortodont din Bucuresti a spus ca nu pot pune aparat dentar pentru ca as compromite sanatatea majoritatii dinti. Am aflat asta doar dupa ce am facut deja extractiile incercand sa gasesc o solutie sa repar fata deformata.

La dentist dupa ce au vazut pentru ce am facut extractia m-au intrebat in ce tara am facut asta si au spus ca e barbaric si sa ma astept de acum la probleme. Ideea e ca in 2 luni ma voi obisnuii cu schimbarile graduale dar nu voi mai arata la fel si este ceva cu care va trebui sa invat sa traiesc. Am vorbit cu cativa chirurgi dentari pentru a inlocuii maselele extrase si mi s-a spus ca din cauza vizibilitatii reduse si spatiului limitat de lucru nu pot pune implant corect pentru ca exista risc ca la perforare sa sparga dintii de jos si de langa, se poate atinge peretele cu sinusuri si infecta zona, atingerea radacinilor maselelor adiacente ce le-ar compromite sanatatea, pozitionarea incorecta a implantului ce ar produce infectie gingivala si din cauza fortei mari de masticatie coroana s-ar putea sparge si ar insemna o alta extractie si pierdere de os. Poate numai cineva cu experienta a cel putin 300 implanturi similare ar putea anticipa sansele de success vis a vis de sansa de complicatii pe termen lung. Am vorbit deja cu peste 15 chirurgi din Londra si 6 din Bucuresti si toti au refuzat sa faca implantul.Este o noua stiinta Orthotrophics noua stiinta care se ocupa cu indreptarea dintilor si maxilarului fara extractii si care este preocupata de sanatatea per total a pacientului pe termen lung si estetica nu numai a dintilor ci si a fetei care nu necesita aparat retentie dupa procedura.

Recomand sa urmariti aceste prezentari de Dr. Mike Mew: https://www.youtube.com/watch?v=NvoX_wEtwDk  
Acum in situatia de fata apelez la ajutor sa imi restaurez simetria faciala si calitatea respiratorie. As prefera o varianta ce nu presupune extractii si deteriorare a smaltului si radacinilor, dintilor si perevenirea pe termen lung a pierderii maselelor de minte de jos. 


Buna ziua tuturor,

Am molarii 1 de jos lipsa si din aceasta cauza cei de sus au inceput sa alunece. Vreau sa ii ridic si sa pun implanturi unde dintii lipsesc. Am dintii drepti, bine aliniati cu muscatura echilibrata. Am atasat poze inainte de extractie si dupa extractie.

Am mers la recomandarea unei prietene pentru un ortodont bun in Romania.  Am fost la ortodont (Dr. Irina Lulache Medic Specialist Ortodontie si Ortopedie Dento-Faciala) la Elle Dent Craiova sa incep tratament ca sa ridice doar acesti molari si sa faca spatiu pentru implant. Am fost trimisa sa merg intai la chirurg Geri Nuredi Alb-Med tot in Craiova sa scot toate maselele de minte pentru spatiu. Chirurgul a spus ca nu vrea sa scoata maselele de minte de jos find cei mai mari molari ca marime. Le-a scos doar pe cele de sus desi calcau bine, erau necariate, esentiale pentru masticatie si nu mi-au cauzat inflamatii sau infectii.

Acum au trecut 18 zile de la extractie si fata s-a deformat. Barba s-a mutat cumva spre stanga si maxilarul drept pare mai scobit. O alta consecinta este durerea de os obraji, spasme musculare la gat, probleme cu sinusurile, dureri de cap, dureri de urechi si maxilar cand mestec. Dentistul din Londra mi-a spus ca risc absorbtie de os avand in vedere ca am 35 ani, retractie gingivala si peridontita care ar putea afecta dintii adiacenti, slabirea lor si mobilizarea restului de dinti pe arcada. Acest mare spatiu gol ramas va face ca maselele de minte de jos sa iasa in timp din cauza lipsei dintelui de contact de deasupra. Mi-a spus ca dupa ce muschii se vor relaxa, se va stabiliza si noua muscatura ceea ce va face asimetria fetei mult mai pronuntata. Dentistul mi-a spus ca aceste extractii nu erau necesare pentru a ridica local doar 2 molari, pentru ca era nevoie doar de 2mm spatiu.

Pentru ca am dintii sensibili, cu zmalt crapat, dinti demineraliati, si gingii retrase, alt ortodont din Bucresti a spus ca nu pot pune aparat dentar pentru ca as compromite sanatatea majoritatii dinti. Am aflat asta doar dupa ce am facut deja extractiile incercand sa gasesc o solutie sa repar fata deformata.

Am vorbit cu cativa chirurgi dentari pentru a inlocuii maselele extrase si mi s-a spus ca din cauza vizibilitatii si spatiului limitat de lucru nu pot pune implant corect pentru ca exista risc ca la perforare sa sparga dintii de jos si de langa, se poate atinge peretele cu sinusuri si infecta zona, atingerea radacinilor maselelor adiacente ce le-ar compromite sanatatea, pozitionarea incorecta a implantului ce ar produce infectie gingivala si din cauza fortei mari de masticatie coroana s-ar putea sparge si ar insemna o alta extarctie si pierdere de os. Poate numai cineva cu experienta a 300 implanturi similare ar putea anticipa sansele de success vis a vis de sansa de complicatii pe termen lung. Am vorbit deja cu peste 15 chirurgi din Londra si 6 din Bucuresti.

Acum in situatia de fata ma puteti ajuta sa imi restaurez simetria faciala si calitatea respiratorie. As prefera o varianta ce nu presupune extractii si deteriorare a smaltului si radacinilor, si perevenirea pe termen lung a pierderii maselelor de minte de jos.

Astept raspunsul dvs.

O zi buna!
Claudia

Comments

Popular posts from this blog

How to assemble your Wacom Intuos pen

Wacom Intuos4 pen stylus repair

How to fix your Wacom Intuos4 pen stylus